Sportmassage

sportmassageOntwikkeld voor topsporters om sport gerelateerde klachten te verminderen. Helpt bij het verminderen van spanning en melkzuur in de spieren, zodat bloed en zuurstof opnieuw de spieren kunnen herstellen.

Sportmassage lijkt wel alleen voor sporters bedoeld maar kan feitelijk aan iedereen gegeven worden.

Ook mensen met klachten die niet (meer) bij de fysiotherapeut terechtkunnen maar ook bijvoorbeeld rug-, nek of schouderklachten, vaak door een verkeerde werkhouding dan wel intensief computergebruik, kunnen aanleiding zijn om een sportmassage te ondergaan.

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een klassieke lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een goede massage olie gebruikt wordt. Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn.

Bij een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt voorkomen en/of verholpen. U kunt een gedeelte van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug, nek en schouders. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren (rug, schouders, nek, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde en voeten).